IJsland - Autorondreis Best of South & West

IJsland - Autorondreis Best of South & West

  • € 918

  • Geen transport inbegrepen

  • 8 dagen/ 7 nachten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

De Golden Circle, het Snaefellsnes schiereiland, het Skaftafell Nationaal Park, de Jökulsárlón gletsjer lagune, Snaefellsnes, Borgarfjördur... zomer of winter altijd even indrukwekkend ! IJsland mag dan wel IJsland heten maar toch is de gemiddelde temperatuur in de echte winter slechts -1°C en valt het dus wel mee om IJsland in de winter te bezoeken.

INBEGREPEN: boottocht Jökulsárlón gletsjermeer(1/4-31/10) of begeleide gletsjer wandeling(1/11-31/3), een reisgids en landkaart IJsland en een documentatiemap.

Dag 1: Aankomst
Rijdt na aankomst in Keflavik richting Reykjavik waar je tijd hebt voor een eerste verkenning van de hoofdstad. Overnachting in Reykjavik.

Dag 2: Reykjavik - Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell(max. 250 km)
Een mooie rit langs enkele natuurlijke wonderen staat vandaag op het programma als je door het Laki lavaveld naar het oosten rijdt. Hou halt bij de Seljalandsfoss en de Skógafoss watervallen en geniet van de pracht van de natuur. Overnachting in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 3: Skaftafell Nationaal park - Vatnajökull gletsjer - Jökulsárlón gletsjer lagune (max. 240 km)
Het Nationaal Park Skaftafell ligt tussen de plaatsjes Kirkjubæjarklaustur en Höfn in het zuiden van IJsland.  Het park heeft een overweldigende natuur en is één van de zeldzame plaatsen op IJsland met een natuurlijk bos: het Bæjarstaðarskógur. De Vatnajökull gletsjer is de grootste gletsjer van IJsland. Een wandeling onder begeleiding van een ervaren gids(1/11-31/3) is een must! De Jökulsárlón gletsjer lagune is zo één van die tot de verbeelding sprekende plaatsen op IJsland. De lagune beslaat een oppervlakte van iets minder dan 20 vierkante kilometer en wordt door een landengte gescheiden van de oceaan. Spectaculair is dat er grote stukken ijs in diverse kleuren in de lagune drijven. Deze zijn afkomstig van een zijarm van de Vatnajökull-gletsjer. Geniet van een boottocht op het gletsjermeer (1/4-31/10). Een onvergetelijke ervaring! Overnachting in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell. 

Dag 4: Kirkjubaejarklaustur/skaftafell - Hella/Selfoss (max. 200 km)
Na het ontbijt rijd je terug westelijk en is je eerste stop in Vik waar je even de tijd neemt voor een wandeling over de zwarte lavastranden. Daarna mag een stop aan de vogelkliffen van Dyrhólaey en Reynisfjara niet op je programma ontbreken. Ze zijn gewoon verbazingwekkend! Overnachting in de omgeving van Hella/Selfoss.

Dag 5: Hella/Selfoss - Borgarnes (max. 240 km)
Vandaag gaat de rit via de Golden Circle naar het westen van IJsland. Op de Golden Circle bezoek je de bekende geisers Geysir en Strokkur, de 'gouden waterval' Gulfoss en maak je een wandeling in het onvergetelijke Þingvellir Nationaal Park. (Optioneel kies je ervoor om onderweg te stoppen voor een relaxmoment in Laugarvatn Spa of je gaat op sneeuwscootersafari op de Langjökull gletsjer) Overnachting in de omgeving van Borgarnes/Snaefellsnes(Sup).

Dag 6: Snaefellsnes Peninsula (max. 250 km)
Ga zeker op ontdekking in het Snaefellsnes Nationaal Park met zijn indrukwekkende gletsjer, zijn prachtige zand- en steenstranden, zijn uitgestrekte lavavelden, zijn vogelkliffen, zijn grillige rotsformaties en de prachtige rotsbogen langs de kustlijn. De Snaefellsnes vulkaan heeft trouwens dienst gedaan als inspiratie voor Jules Verne's "Reis naar het middelpunt van de aarde". Overnachting in de omgeving van Borgarnes/Snaefellsness(Sup).

Dag 7: Borgarnes - Borgarfjördur - Keflavik (max. 120 km)
's morgens ga je op ontdekking uit aan het Borgarfjördur (optioneel kies je voor de Into the glacier tour) waarna je verder rijdt richting Reykjavik en daar de weg neemt naar Keflavik. In Vogar gaat het dan richting Grindavik waarbij je de mogelijkheid hebt om te gaan relaxen in het geothermaal zwembad van de Blue Lagoon of je kiest ervoor om verder naar het zuiden te rijden en een rondje te maken via de Reykjanesviti, een van de boeienste vuurtorens van het gebied, omringd door een schitterend landschap van steile kliffen en een geothermisch gebied. Overnachting in Keflavik.   

Dag 8: retour
Praktisch

Praktisch

Inclusief

Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen met ontbijt in de logiesformule van uw keuze, gletsjerwandeling(1/11-31/3) of boottocht op de gletsjerlagune(1/4-31/10), een reisgids en landkaart IJsland, documentatie en bijdrage Garantiefonds Reizen.

Exclusief

Niet inbegrepen: vluchten, huurwagen, niet-vermelde maaltijden en niet-vermelde inkomgelden.

Meer informatie

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik. De lijnvluchten van Icelandair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

Overnachtingen
Deze reis wordt in de zomer aangeboden in 3 verschillende logiescategorieën, in de winter omwille van openingsdagen van de logementen enkel in standaard.
Standaard: kamers met eigen badkamer in eenvoudige hotels, boerderijen of guesthouses en soms niet op de bestemming zelf
Comfort: 3* hotels en meestal op de bestemming zelf gelegen, kamers met eigen badkamer. Enkel in de zomer.
Superieur: kamers met eigen badkamer in 4* hotels, boetiekhotels of de deluxe kamers in 3* hotels, afhankelijk van de mogelijkheden per bestemming. Enkel in de zomer.

Optionele excursies winterseizoen 1/11/23-31/3/24
Dag 5: 
Laugarvatn Fontana Spa. Prijs: € 43/volw. en € 26/kind 10-16j.
Dag 5: Langjökull Snowmobile Gulfoss - 3-4u. waarvan 1u sneeuwscootersafari/2 per sneeuwscooter. Prijs per volw.: € 263, per kind 12-17j.: € 197
Dag 6: Vatnshellir Cave Explorer - 45 min. Prijs:€ 38/volw. en € 18/kind 12-17j. 
Dag 7: Into the Glacier Classic Tour - vertrekpunt Husafell. Prijs: € 205/volw., € 102/kind 0-15j.
  • Gallia

  • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

IJsland - Autorondreis Best of South & West

IJsland - Autorondreis Best of South & West

  • € 918 8 dagen/ 7 nachten

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Donair Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Vredestraat 17 /2
8840 Staden