Frankrijk - Nevers - Lourdes & Rocamadour

Frankrijk - Nevers - Lourdes & Rocamadour

  • € 1079

  • Bus heen en terug

  • p.p. 7 dagen - 6 nachten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Sinds 1858 is Lourdes uitgegroeid tot één van de meest bezochte bedevaartsoorden ter wereld wegens de 18 miraculeuze verschijningen van de H. Maria aan de molenaarsdochter Bernadette Soubirous. Een reis met een toegespitste aandacht voor Lourdes maar ook voor de omringende natuurpracht in de bergwereld van de Pyreneeën. Gavarnie is werelderfgoed door de indrukwekkende “Cirque de Gavarnie”. Tijdens het verblijf in Lourdes voorzien we niet alleen een uitgebreid bezoek aan de heiligdommen, er is ruimschoots tijd voor een wandeling of shopping in de gezellige winkelstraten van de binnenstad.
 

Omschrijving:

 DAG 1 : AFFLIGEM - NEVERS - ISSOIRE
Vertrek om 6u. Via Mons naar Senlis, koffiepauze. Langs Parijs naar Montargis, vrije lunch langs de snelweg. Langs de Loirevallei naar Nevers. Bezoek aan de kapel waar Bernadette Soubirous ligt opgebaard in een glazen schrijn. Verder richting Clermont-Ferrand en Issoire voor avondmaal en logies in Hotel le Pariou***.
 
DAG 2: CLERMONT-FERRAND - CAHORS - LOURDES
Door het regionale natuurpark van de Auvergne en de Limousin en langs Brive-la-Gaillarde naar Cahors. Lunch. Via Toulouse en Tarbes naar Lourdes voor avondmaal en logies in Hotel Alba****.
 
DAG 3 : LOURDES
Gelegenheid tot gezamenlijke deelname aan het programma van de plechtigheden o.m. aan de grot van Massabielle. Lunch in het hotel. Mogelijkheid voor het bijwonen van de Sacramentsprocessie. Na het avondmaal gelegenheid tot deelname aan de Kaarskensprocessie. Logies.
 
DAG 4 : CIRQUE DE GAVARNIE
Vrije voormiddag te Lourdes. Lunch in het hotel. Uitstap door het betoverende berglandschap van de Pyreneeën met als hoogtepunt de panoramische vergezichten vanaf de Cirque de Gavarnie, een wonder van de natuur. Terug naar Lourdes voor avondmaal en logies.
 
DAG 5 : LOURDES
Vrije dag te Lourdes en mogelijkheid om op eigen initiatief te wandelen langs de rivier de Gave, te shoppen of verdere deelname aan het bedevaartprogramma of bezoek aan de ondergrondse Pius X-basiliek. Lunch en avondmaal in het verblijfhotel. Logies.
 
DAG 6 : LOURDES - ROCAMADOUR
Via Montauban naar Rocamadour, schitterend gelegen op een kalksteenplateau in de vallei van de Alzou. Lunch. Nadien bezoek aan deze unieke site. Rocamadour is na Lourdes de drukst bezocht bedevaartplaats van Frankrijk. Vrije tijd in deze betoverende stad. Transfer naar Terrasson voor avondmaal en logies.
 
DAG 7 : ROCAMADOUR - AFFLIGEM
Langs Limoges en Châteauroux naar Orléans. Vrije lunch langs de snelweg. Via Parijs naar Assevillers, avondstop. Over Valenciennes naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.
 
Praktisch

Praktisch

Inclusief

Bezoeken en inkomgelden zoals vermeld in het programma inbegrepen.
MAALTIJDEN
6 x Continentaal ontbijtbuffet
6 x Driegangendiner
5 x Driegangenlunch
TAFELDRANKEN
¼ wijn en water bij middag- en avondmalen in hotel Alba Lourdes
VERBLIJFSFORMULE
Volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 7
 

Exclusief

Niet vermelde diensten

Meer informatie

HOTEL ALBA****
Comfortabel viersterrenhotel, aan de rivier de Gave en met uitzicht op de Pyreneeën. 
www.hotelalba.fr

Single                          + € 190
Verblijfstaks                + € 16,10

 
  • 0

  • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Frankrijk - Nevers - Lourdes & Rocamadour

Frankrijk - Nevers - Lourdes & Rocamadour

  • € 1079 p.p. 7 dagen - 6 nachten

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Donair Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Vredestraat 17 /2
8840 Staden